KIDS@Konstmuseet hösten 2023

På lördagar kl 13.00-14.00 ligger fokus på barn och ungas upplevelse av konsten i museet. Vi möts på Konstmuseet för att skapa tillsammans, få veta mer om konstverken och upptäcka nya världar med vår duktiga museipersonal. Ingen helg är den andra lik! Aktiviteterna anpassas efter besökarnas ålder och det är alltid gratis!

Lördag 9 september kl. 13.00
KIDS@Konstmuseet: Måla en stor banderoll!
Vi målar stort tillsammans! Sätt ditt avtryck med akrylfärg på en stor banderoll som kommer att pryda entrén under nästa Familjedag i Skövde Kulturhus! Vilka färger, former och bilder vill du se när du kommer in genom dörrarna?

Lördag 16 september kl. 10.00-15.30
KIDS@Konstmuseet: Familjedagen i Skövde Kulturhus
Stora Galleriet hos Konstmuseet har förvandlats till KIDS @ Konstmuseet – en enda stor kreativ verkstad! Är du nyfiken? Välkommen en trappa upp i Skövde Kulturhus, där det pågår kreativa aktiviteter under hela dagen.

Lördag 23 september kl. 13.00
KIDS@Konstmuseet: Vad är en konstutställning?
Följ med på en lekfull visning av den nya utställningen på plan 1 i Konstmuseet! Vi tittar, pratar och utforskar konstverken tillsammans.

Lördag 30 september kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Skapa som Rizoma!
Vi tar del av den inspirerande utställningen Rizoma c/o Konstmuseet och utifrån vad vi sett och upplevt släpper vi loss vår kreativitet!

Lördag 7 oktober kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet
: Vad är ett porträtt?
Vi tittar på konsten i museet som föreställer människor på olika vis. Hur är de framställda i konsten? Tecknade, filmade, fotograferade osv. Därefter provar vi att teckna av varandra på skissblock. Ta gärna med en basker för att komma in i rätt stämning.

Lördag 14 oktober kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet
: Testa på att väva!
Textilkonstnären Katja Beckman Ojala visar hur du kan testa på att väva hemma med enkla material.

Lördag 21 oktober kl. 13.00-15.30
KIDS @ Konstmuseet: Öppen grafikverkstad
Under Kulturveckan bjuder KIDS@Konstmuseet in till öppen grafikverkstad för hela familjen. Kom och tryck din egen bild med konstgrafiker från Skaraborgs Konstgrafiska! Alla åldrar, ingen föranmälan.

Lördag 28 oktober kl. 13.00
KIDS@Konstmuseet: Läget då?
Läget då? frågar Ruben Wätte i utställningen som vi hittar i Stora Galleriet. Vad svarar vi på den frågan? Följ med på en spännande visning där vi utforskar konsten och pratar om den tillsammans. Vad ser vi och vad händer i rummet? Ta med dig dina idéer in i skapandet under dagens KIDS@Konstmuseet.

Lördag 4 november kl. 13.00 – Stängt p g a Alla helgons dag

Lördag 11 november kl. 13.00
KIDS@Konstmuseet: Kulturkul
Kom till KIDS @ Konstmuseet där vi tillsammans utforskar konsten på olika roliga sätt under Kulturkul! Denna lördag går vi på konstjakt och skapar roliga collage med papper och lim. Samling i Konstlabb, som du hittar i Konstmuseet en trappa upp i Skövde Kulturhus.

Lördag 18 november kl. 13.00-15.00
KIDS @ KonstmuseetRe-Gyotaku - Skapa grafiska tryck av skräp med Konstmuseets residenskonstnär Amy Zahrawaan
Var med och skapa grafiska tryck av skräp enligt den japanska trycktekniken Re-Gyotaku tillsammans med Konstmuseets residenskonstnär Amy Zahrawaan från Jakarta, Indonesien. Samla gärna ihop plastigt skräp hemifrån, naturen eller på vägen hit och ta med det till denna lördags KIDS@Konstmuseet. Det kan till exempel vara bubbelplast, godispapper eller andra typer av skräp - gärna med olika mönster och struktur! Med handledning av Amy bygger vi sedan upp ett eget motiv med limpistol och plastbitar, för att slutligen trycka och överföra vår ”fångst” till papper. 

Lördag 25 november kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Kulturkul
Kom till KIDS @ Konstmuseet där vi tillsammans utforskar konsten på olika roliga sätt under Kulturkul! Denna lördag går vi på konstjakt och skapar abstrakta konstverk av papper och lim. Samling i Konstlabb, som du hittar i Konstmuseet en trappa upp i Skövde Kulturhus.

Lördag 2 december kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Vad är tecknad film?
Vad är en tecknad film och hur skiljer det sig från en animerad film? Har du någon favoritfilm och hur tror du att den är gjord? Under dagens KIDS @ Konstmuseet tittar vi på och inspireras av några traditionella kinesiska animationsfilmer från åren 1960 till 1990.

Lördag 9 december kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Hur ser framtiden ut?
Året var 1995 - så heter utställningen som vi ska kika på idag! Hur längesen är det? Om vi spolar tiden lika långt framåt, var hamnar vi och hur ser konsten och världen ut då tro? Vi pratar, spånar och skapar tillsammans på framtidstema.

Lördag 16 december kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Vad är konst?
Läget då? Följ med på en spännande och lekfull visning av utställningen Läget då? av konstnären Ruben Wätte. Vad är konst? Måste konst vara fin att titta på? Kan en rörelse eller händelse vara konst? Tillsammans utforskar vi vad som gömmer sig i Stora Galleriet.

Lördag 23 december kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Skapa pixel-art!
Kom så gör vi pixel-art på peggväggen tillsammans! Vi ritar upp små bilder på rutat papper innan och jobbar med dem i större skala på väggen. Vad för konst vill du skapa?

Lördag 30 december kl. 13.00
KIDS @ Konstmuseet: Sagostund & drömmar för 2024!
Vilka minnen och berättelser är dina favoriter från året som gått? Vi avslutar årets KIDS @ Konstmuseet med en mysig och avkopplande sagostund i konstens tecken och avslutar med att skapa våra drömmar för 2024.