Musikskolan

På Musikskolan kan du från 3 års ålder uppleva och lära dig om sång, rytm och musik. Utifrån varje elev skapar vi förutsättningar för ett lustfyllt förhållande till och utövande av musikaliska uttryck. 

Covid -19 information

På grund av den snabba smittspridningen av Covid -19 måste vi tyvärr skjuta fram terminsstarten för våra grupper, körer och orkestrar. Har du frågor som gäller din grupp kan du kontakta din lärare. 

All enskild undervisning fortsätter som vanligt på plats på Kulturfabriken. 

Den 23 december infördes nya restriktioner som bland annat gäller museer och andra offentliga platser. För oss på Kulturfabriken innebär det att det som mest får vara 98 besökare samtidigt i våra lokaler. Därför ber vi alla elever att komma så nära inpå sin lektion som möjligt och att föräldrar och syskon inte väntar inne i våra lokaler. Vi önskar också att eleverna inte stannar kvar på Kulturfabriken efter sin lektion.

Läs mer på Musikskolans sida om Covid -19.

Enskild undervisning på Musikskolan

På musikskolan kan du anmäla ditt barn för enskild undervisning från det året att barnet fyller åtta år. Undervisningen sker en gång i veckan och lektionen är 20 minuter lång. Vi har i dagsläget kö till de mest populära instrumenten, som piano och gitarr, medan det är kortare kö till andra instrument.

Våra barngrupper 

Det går inte att göra en anmälan till våra barngrupper just nu eftersom alla grupper är fulltecknade. Under våren kommer vi öppna anmälan för barngrupper till HT -22. Exakt datum vet vi inte än, så fort vi vet exakt datum publicerar vi det på vår hemsida och våra sociala kanaler. Facebook: Skövde Kulturfabrik, Instagram: @skovdekulturfabrik

Att delta i en barngrupp ger inte förtur till enskild undervisning eller andra grupper.

Anmälan till övriga grupper 

De allra flesta av musikskolans olika grupper är fulltecknade för läsåret 21/22. Vi har ett fåtal platser kvar i vissa grupper. Du kan t.ex. söka till Studio 164, vår kurs i musikproduktion och kursen Spela i band, som finns för både nybörjare och erfarna. 

Information in english

Read about the Music School in Skövde in English.