Gibca Extended

Samtidskonstscenen i Skaraborg bjuder på allt från internationell samtidskonst i världsklass och storskalig offentlig konst av Pipilotti Rist till outsiderkonst i en wunderkammer, nationsöverskridande konstkollektiv med deltagarbaserade projekt och öppen ateljé för unga, skog och rum med utrymme för experiment, rakt ur myllan-självorganiserat kulturliv, undersökningar i stenbrott, gästande performativa vandringar, gästbostäder med utrymme för socialt engagerad konst, litteratur, dans, slöjd och tvärkulturella yttringar. En brokig och härlig mix av konst, alltid med näsa för vad som är på gång och med en fot i naturen, ett riktigt lantis-Berlin!

I och med GIBCA Extended 2021 tar vi nu medvetet, och efterlängtat, tillfället i akt och samlar oss i ett Skaraborgsnätverk - Samtidskonst Skaraborg.

SKARABORGS GIBCA EXTENDED-VECKA 20-26 september

Under en vecka i september samlar och fokuserar konstaktörer i Skaraborg spännande program och utställningar som fördjupar och ger nya perspektiv på biennalens tematik The Ghost Ship and the Sea Change.

För fullständigt program, se GIBCA Extended Skaraborg 

Samtidskonst Skaraborg on Tour

Lördag 25 september kl 10.00–21.00

Som en del av GIBCA Extended arrangeras en bussresa med besök på olika samtidskonstscener i Skaraborg med program ombord. Det kostar inget att åka med. 

Konstmuseet i Skövde – Rizoma Galleri Falköping – RUM44 Mellby- Lidköpings Konsthall – Kinnekulle - Hällekis Säteri - Stenbrottet Kinnekulle – Luftslottet Ågårdskvarn - Konstmuseet i Skövde.

Tiny Festival Producers underhåller resenärerna med material som forskats fram under en veckolång performativ Skaraborgsvandring. De bjuder på tystnad, smaker, ljud, texter mm. under delar av resan genom det västgötska landskapet. 
Se hela programmet här >

Anmäl dig här