Välkommen till Konstmuseet!

Konstmuseet i Skövde är det lilla museet med de stora idéerna. Med normkritisk blick skapar vi möten med nya konstnärskap och formulerar framtidens konsthistoria.

Öppettider

 

Måndag-torsdag 10.00-19.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

 

Fri entré

Kontakt

Utställningar

Konstmuseet gör runt sju tillfälliga utställningar varje år med allt från internationell samtidskonst till konsthistoriska exposéer med verk från samlingen. Dessutom finns en basutställning med verk ur samlingen där fokus ligger på svenskt 1900-tal till idag. De tillfälliga utställningarna i Stora galleriet utgår från Konstmuseets normkritiska uppdrag. I Lilla galleriet visar vi ett varierat utbud där det lokala konstlivet och mer samtida uttryck ges plats och i Konstmuseet fokus gör vi djupdykningar i vår egen samling.

Läs mer

Besöka museet

Vi på Konstmuseet i Skövde vill vara en öppen plats och erbjuda våra besökare olika vägar till en spännande konstupplevelse. Vi arbetar aktivt för att alla ska känna sig hemma.

Läs mer

Konstsamling

Konstmuseet i Skövde har en unik konstsamling. Donationerna med konst av Anna Sjödahl, Elli Hemberg och Christine Waller, samt depositionen Ester Henning utgör två tredjedelar av samlingen. I den nya basutställningen lyfter museet fram dessa samlingar, som tillsammans spänner över större delen av 1900-talet. Tre intressanta och individuella konstnärskap som kan berätta om förra seklets konst, normer och samhälle i Sverige.

Läs mer

AiRS

Artist in Recidence Skövde är ett gästateljéprogram för internationella konstnärer, grundat 2014. Inom ramen för AiRS gör Konstmuseet egna residens såväl som samverkar med andra aktörer så som till exempel Slöjd i väst och Riksteatern. Genom residensprogrammet skapas många nya ytor för dialog och möten mellan Konstmuseet och lokalsamhället, möten som kommer både allmänheten, det lokala kulturlivet och studenterna på Högskolan i Skövde till gagn.

Läs mer

Evenemang på Konstmuseet

Se fler programpunkter

Konstmuseets nyhetsbrev

Vill du ha nyheter och inbjudningar från oss kan du prenumerera på våra mailutskick!

 

Vi skickar ut ett nyhetsbrev ungefär en gång i månaden.

Prenumerera här

Är du verksam konstnär?

Gå med i vårt nätverk AFTER ART!
Då får du förutom  vårt nyhetsbrev  också inbjudningar och information relevanta för yrkesverksamma konstnärer. 

Anmäl dig här

Pressutskick

Är du journalist eller resensent kan du anmäla dig för att få våra pressutskick och pressinbjudningar

Prenumerera här