Inför ditt besök

Vad kul att du vill besöka oss! Här hittar du praktisk information som kan vara bra att veta inför ditt besök hos oss.

Fri entré

Det är fri entré till Skövde Kulturfabrik och på Stadsmuseet har vi alltid fri entré till våra utställningar.  

Hitta hit

Skövde Kulturfabrik finns på Rådmansgatan 28 i Skövde.
Här ligger Stadsmuseet och Kulturskolan. 

Till kartsidan på Google

Kollektivtrafik

Det går bra att ta buss 6 till oss, hållplatsen heter Rådmansgatan. Mer information om busstider och kollektivtrafik i Skövde hittar du hos Västtrafik

Konstverk utanför Skövde Kulturfabrik
Ta sikte på vårt interaktiva konstverk Your sound, Your town när du stiger av, så hamnar du rätt. 

Parkering

Det finns fri parkering i anslutning till huset, parkeringen är begränsad till 2 timmar. Vid längre besök finns tillfälliga parkeringstillstånd att hämta i receptionen. Vid bokade visningar, möten eller konferenser kommer det finnas tillfälliga parkeringstillstånd framställda precis innanför entrén. Det finns två handikappsplatser i anslutning till entrén. 

Tillgänglighet

Det finns en ramp upp till entrén. Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett vid entrén till museet samt i korridoren vid Kulturskolan. I lokalerna Askeberga och Timboholmssalen finns det hörslinga. Det finns ramp upp till scenen i Timboholmssalen. Lokalen är rymlig med stor framkomlighet. 

Gratis internetuppkoppling

Vi har fritt wifi i hela huset. Öppna inställningar för nätverk och wifi och anslut till Gastnat Skovde kommun. Sen är det bara att börja surfa! 

Fotografering

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, men inte för kommersiella syften utan speciellt tillstånd. Du får gärna fotografera med mobilkamera och dela dina bilder. Märk gärna dina bilder med #skovdekulturfabrik eller @skovdekulturfabrik på sociala medier!  

Barnvagnar och skötrum

Det går bra att ta med sig barnvagnen in. Inne i museet vid vår lokal Rytmiksalen så finns det en yta avsedd för barnvagnsparkering. Det finns ett skötrum vid toaletten i Stadsmuseets entré och ytterligare ett till höger i korridoren mot Kulturskolan. 

Djur

Inga djur förutom ledhundar är tillåtna i huset. 

Äta på fabriken

Fabrikens fik & butik erbjuder enklare förtäring och godis i sitt fik. Det går bra att äta sin medhavda matsäck i anslutning till fiket. Bokade grupper och skolklasser kan erbjudas möjlighet att fika i museet. Mer information finns här: Skaparverkstan och caféet

Kulturskolans elever har ett eget kök, där de har möjlighet att äta sin matsäck samt tillgång till mikrovågsugn.