Skaraborgssalongen

Skaraborgssalongen 2020 – Ett fyrtorn för den kreativa mångfalden

Skaraborgssalongen är en jurybedömd utställning och en mötesplats för aspirerande konstnärer och yrkesverksamma där alla deltar på samma premisser och konsten och den kreativa kraften står i fokus. Utställningen är ett återkommande fenomen med över 60-årig historia här i Skövde. Numera går salongen av stapeln på Konstmuseet i Skövde vart tredje år och ambitionen är att ingen salong ska bli den andre lik. I årets jury satt konstnärerna Astrid Sylwan och David Myrvold tillsammans med Konstmuseets egna Mette Muhli och Kjell Törnqvist.

Salongen+
Nytt för i år är juryns val, en utmärkelse som går till en eller två konstnärer som juryn gillar lite extra. Utmärkelsen innehåller en liten prissumma samt en lite större presentation i konstmuseets lilla galleri.
I år lämnades 1219 verk av 299 konstnärer in, av dessa antogs 51 verk av 37 konstnärer där den yngsta konstnären är 17 år och den äldsta är 83 år. Fördelningen mellan män och kvinnor var 78 män och 217 kvinnor, 4 har valt att inte ange kön. 7 män och 30 kvinnor har blivit antagna.