Skövde Streetmuseum

Appen "Skövde Streetmuseum" ger dig möjligheten att på egen hand följa historiska och spännande vandringar i Skövde centrum.

Skövde är under ständig utveckling och varje tid sätter sina spår. Bland stadens gator och torg finns hänförande vacker och intressant konst, och kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Dagens Skövde är som ett pussel av byggnader och miljöer från olika tidsskikt. Allt från den röda stugan med rötter från 1700-talet till 1960-talets kulturhus. Varje bit representerar ett steg i stadens ständigt pågående utveckling.

Nu kan du uppleva staden och historien genom appen "Skövde Streetmuseum" vars vandringar tar dig med ut på äventyr. Med Skövde Streetmuseum i handen passerar du på din vandring byggnader och konstverk som bär på spår av olika tider och påminner om en svunnen tid som du nu kan återuppleva. En guide som finns tillgänglig för dig dygnet runt oavsett tid, väder och årstid. 

Med hjälp av appen tar du dig från den ena historiska byggnaden till den andra och får spännande information i telefonen om vad det är du ser framför dig. 

Hur gör jag?

Appen finns att ladda ned för både iPhone och Android. 

  • Ladda ned appen Skövde Streetmuseum i App Store om du har en iPhone eller Google Play om du har en Android
  • Starta appen
  • Slå på telefonens GPS
  • Välj den vandring du vill gå
  • Utgå från vandringens startpunkt och följ kartan mot nästa plats
  • När du nått nästa plats plingar det till i din telefon och du kan läsa mer om platsen du befinner dig på

 

Välkommen att utforska Skövde! 


Appen är ett sammarbete mellan Skövde Stadsmuseum, NEXT Skövde och SLA.